Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
prawdziwki
700 g -
śmietana 22%
150 g -
cebula biała
2 szt -
masło
50 g -
sól
do smaku -
kucharek na zimę
do smaku -
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Grzyby w śmietanie
2. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić grzyby. Podlać wodą do połowy wysokości.
3. Cebulę pokroić w kostkę i wrzucić do grzybów.
4. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając, aby nie przywarły i ewentualnie uzupełnić wodę. Wsypać sól i pieprz.
5. Po 30 min. duszenia dodać śmietanę.
Komentarze (2)