Grzyby w śmietanie

Grzyby w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • prawdziwki

    700 g
  • śmietana 22%

    150 g
  • cebula biała

    2 szt
  • masło

    50 g
  • sól

    do smaku
  • kucharek na zimę

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grzyby w śmietanie

Grzyby oczyścić, umyć i pokroić w postkę. Wrzucić na wrzątek, gotować 5 min. i odlać na sito, przelać gorącą wodą.
2. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić grzyby. Podlać wodą do połowy wysokości.
3. Cebulę pokroić w kostkę i wrzucić do grzybów.
4. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając, aby nie przywarły i ewentualnie uzupełnić wodę. Wsypać sól i pieprz.
5. Po 30 min. duszenia dodać śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

smakowita 13.08.2012 22:01
smaczne grzybki
PaniMISIOWA 27.10.2011 12:33
uwielbiam takie grzybki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat