Grzyby smażone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • mąka

    5 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 dag
  • masło

    10 dag
  • grzyby suszone

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby sparzyc gorącą wodą i starannie umyc . Namoczyc w mleku rozcienczonym wodą i pozostawic na 1 godz. Ugotowac je do miękkości, a następnie odcedzic .Osączone grzyby panierowac w mące, rozmąconym jajku i bułeczce smażyc z obu stron na rozgrzanym maśle na kolor rumiany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (37)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
nero 19.04.2013 10:56
SUPER DANIE
lucyna8 19.04.2013 10:32
GRZYBKI TO JEST TO
cukiereczek 26.04.2012 10:25
dobre
wolochski 03.01.2012 21:54
super
Mariposas 31.12.2011 12:19
lubię takie grzybki
Mariposas 09.12.2011 14:36
muszę kiedyś spróbować
jasiek 26.09.2011 00:48
super grzybki
gosia561 15.09.2011 20:34
świetne grzybki
cukiereczek 31.07.2011 14:24
super
marcia71 12.07.2011 09:48
jesienne smaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat