Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby-ryby

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marynata

woda 4 szklanki
ocet 15 łyżek
cukier 5 łyżek
ketchup pikantny gęsty 10 łyżek
koncentrat pomidorowy mała puszeczka
cebula 2 duże
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ziele angielskie 7 kulek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

pieczarki

pieczarki duże 1.5 kg
jajko 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Porada

grzyby-ryby można także zawekować w dużych słoikach.

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby-ryby

pieczarki(same duże kapelusze) oczyścić. oprószyć solą i pieprzem.panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartek i smażyć na oleju do zrumienienia.odstawić do wystudzenia

składniki marynaty( cebulę pokroić w piórka) umieścić w garnku i zagotować,dodać pieczarki i gotować(bez pokrywki) około 20 minut.
wystudzić całość i przełożyć do zamykanych szklanych słoi. odstawić do lodówki na 48 godzin. spożywać na zimno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 09.06.2015 10:41
Kilka razy się zabierałam za ich przygotowanie, ale jakoś mi nie wyszło :)
Bernadeta1 08.06.2015 18:46
na pewno smaczne
Ewelina1991 08.06.2015 17:09
fajny przepis
Sroczka 08.06.2015 14:15
Bardzo fajny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak