Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 1/2 kg
ocet 10 % 2 szklanki
czosnek 1 główka
sól 1 łyżeczka
woda 2 (źródlana)
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżeczki
olej do smażenia 2 szklanki
Natka pietruszki suszona Prymat 3 łyżki
oregano 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby po włosku

Grzyby oczyścić, ugotować w połowie octu i połowie wody przez 10 minut. Odcedzić i wysuszyć rolując w czystej szmatce. Grzyby dać do misy, potem dodać przyprawy, wszystko wymieszać z olejem słonecznikowym.
Włożyć do słoików dość ciasno i jak brakuje oleju to dolać, tak żeby grzyby były przykryte. Pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 02.11.2012 18:16
jakiś nowy pomysł na grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak