Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 3 szt
ziele angielskie 5 ziaren
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
papryka marynowana bez skórki dag
grzyby świeże 1,5 kg
wino czerwone wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane z papryką

Cebule obieramy i kroimy w półplasterki. Grzyby oczyszczamy, myjemy i dokładnie odsączamy. Paprykę wyjmujemy z zalewy miksujemy i dodajemy z powrotem do zalewy. Dodajemy wino, przyprawy /w zależności od tego jak pikantna była zalewa od papryki/, pokrojoną cebulę i zagotowujemy. Grzyby układamy w słoikach i zalewamy gorącą zalewą.Słoiki zakręcamy, odwracamy do góry dnem i pozostawiamy do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 04.09.2012 11:19
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak