Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Grzyby marynowane z papryką

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona
3 szt
ziele angielskie
5 ziaren
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
papryka marynowana
bez skórki dag
grzyby świeże
1,5 kg
wino czerwone wytrawne
100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane z papryką

Cebule obieramy i kroimy w półplasterki. Grzyby oczyszczamy, myjemy i dokładnie odsączamy. Paprykę wyjmujemy z zalewy miksujemy i dodajemy z powrotem do zalewy. Dodajemy wino, przyprawy /w zależności od tego jak pikantna była zalewa od papryki/, pokrojoną cebulę i zagotowujemy. Grzyby układamy w słoikach i zalewamy gorącą zalewą.Słoiki zakręcamy, odwracamy do góry dnem i pozostawiamy do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 04.09.2012 11:19
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak