Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borowiki 25 dkg
podgrzybki 25 dkg
sól 5 dkg
ziele angielskie 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 5-6 szt
cukier 2 łyżeczki
woda 3 szklanki
ocet 1 szklanka
cebula 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

Grzyby oczyścić z piasku , przyciąć trzonki i dokładnie umyć. Grzyby włożyć do wody i ugotować. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Zagotować wodę z dodatkiem soli , cukru , cebuli octu i przypraw . Ugotowane grzyby odcedzić i, przepłukać usuwając powstałą pianę a następnie ułożyć w słoiczkach .Grzyby zalać przygotowaną zalewą. Słoiczki zakręcić i pasteryzować jeszcze przez ok. 15 -20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.06.2017 00:54
Warto je robić na zimę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak