Grzyby marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • borowiki

    25 dkg
  • podgrzybki

    25 dkg
  • sól

    5 dkg
  • ziele angielskie

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5-6 szt
  • cukier

    2 łyżeczki
  • woda

    3 szklanki
  • ocet

    1 szklanka
  • cebula

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić z piasku , przyciąć trzonki i dokładnie umyć. Grzyby włożyć do wody i ugotować. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Zagotować wodę z dodatkiem soli , cukru , cebuli octu i przypraw . Ugotowane grzyby odcedzić i, przepłukać usuwając powstałą pianę a następnie ułożyć w słoiczkach .Grzyby zalać przygotowaną zalewą. Słoiczki zakręcić i pasteryzować jeszcze przez ok. 15 -20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 25.06.2017 00:54
Warto je robić na zimę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat