Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne
woda
sól
ocet
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

Grzyby wyczyścić umyć.Zagotować w wodzie z dodatkiem łyżki octu i pół łyżki soli(aby nie straciły koloru)Odcedzone wystudzić i przełożyć do słoików..
Zagotować zalewę.
Woda2szkl ,ocet 1 szkl.Liść laurowy i ziele angielskie.
Przygotowaną wystudzoną zalewą zalać grzyby w słoikach.zakręcić.
Pozostała zalewa może zostać użyta do następnych grzybków(przelać do słoika i zakręcić)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 20.09.2013 15:23
wykorzystam ten przps moze juz w niedziele po zbiorach :)
JOANNA16 24.05.2013 21:49
oo pycha grzybki
Luki 15.03.2013 18:12
lubie takie grzybki
rjustysia 02.03.2013 18:56
Jestem ogromną fanką takich grzybków. Przyznam się, że ja również zbieram tylko podgrzybki, prawdziwki i koźlaki :)
Norgiusz 16.01.2013 13:13
lubie marynowane grzyby
Madziela 15.12.2012 15:40
grzybki zawsze pyszne, poza sezonem marynowane - super :D
Madziela 15.12.2012 15:40
grzybki zawsze pyszne, poza sezonem marynowane - super :D
kriko 10.10.2012 09:35
super!!
pycia9 03.10.2012 17:39
lubie
annagebalska 14.09.2012 06:48
uwielbiam
Krzysztof15 09.09.2012 19:40
Pyza Smaczna robię dokładnie tak jak napisałem i od lat żadnego słoiczka nie zmarnowałem .Ja do słoiczków dokładnie tak jak napisałem przygotowuję kozaki podgrzybki i prawdziwki(bo zbieram tylko takie.
pestka 08.09.2012 12:16
CZy to już sa grzyby z tegorocznych zbiorów ?
koala 08.09.2012 12:03
lubię takie :)
SmacznaPyza 06.09.2012 20:44
zimne grzyby, zimna zalewa i nie pasteryzujesz? jaki ocet te? nie wiadomo.... Grzyby le?ne to bardzo ogólne poj?cie i ró?ne gatunki troch? inaczej si? wst?pnie przygotowuje...
SmacznaPyza 06.09.2012 20:44
zimne grzyby, zimna zalewa i nie pasteryzujesz? jaki ocet te? nie wiadomo.... Grzyby le?ne to bardzo ogólne poj?cie i ró?ne gatunki troch? inaczej si? wst?pnie przygotowuje...
SmacznaPyza 06.09.2012 20:44
zimne grzyby, zimna zalewa i nie pasteryzujesz? jaki ocet te? nie wiadomo.... Grzyby le?ne to bardzo ogólne poj?cie i ró?ne gatunki troch? inaczej si? wst?pnie przygotowuje...
gosia47-47 06.09.2012 08:53
mniam
tessinka 06.09.2012 08:52
Mniam maniam grzyybki....
Wiesława1 06.09.2012 08:19
Najlepsze!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak