Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby jak ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
ogórek konserwowy 2 sz
jajko 2 szt
cebula 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby jak ryby

Zalewa :4 szklanki wody
12 łyżek octu
6 łyżek cukru
6 łyżek keczupu
1 słoik koncentratu
1 łyżka soli
pieprz ziarnisty
ziele angielskie
liść laurowy

Sposób przyrządzenia: Kapelusze pieczarek odcinamy od nóżek (nóżki można wykorzystać do innego dania). Kapelusze panierujemy w rozkłóconym jajku przyprawionym , solą i pieprzem oraz w bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Cebule obieramy i kroimy w plastry. Ogórki również kroimy w plasterki. Z podanych składników gotujemy zalewę.W misce układamy warstwami: smażone pieczarki, cebulę, smażone pieczarki, ogórki konserwowe.Danie zalewamy gorącą zalewą, a gdy wystygnie, wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak