Grzyby duszone w śmietanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostka rosołu wołowego

    1
  • prawdziwków

    30 dag
  • szklanki śmietany

    1/2
  • masła

    5 dag
  • cebula biała

    1
  • sól i pieprz

    Do smaku
  • ząbek czosnku

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby dokladnie oczyścic, opłukać i osączyć. Następnie kroimy w słupki. Cebule obieramy i drobno kroimy. Masło roztapiamy i szklimy na nim cebulkę. Dodajemy do cebukki rozgnieciony czosnek i grzyby, sól, pieprz. Kostkę rosołowa rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Bulionem zalewamy grzyby i dusimy około 30 minut. Dodajemy smietane do gotowania i gotujemy przez 3-4 minuty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 26.07.2013 08:59
lubię takie
cukiereczek 22.07.2012 08:05
lubię
berys18 25.02.2012 17:23
fajny pomysł
berys18 25.02.2012 17:23
fajny pomysł
Ewa111 20.09.2010 10:55
uwielbiam takie grzyby

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat