Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
grzyby leśne
-
cebula
5 -
olej
1/2 szklanki -
woda
1 szklanka -
ocet
8 łyżek -
koncentrat pomidorowy
1/2 słoiczka -
pieprz
2 łyżeczki -
cukier
2 łyżki -
czosnek
4 ząbki -
oregano
1 łyżka -
bazylia
1 łyżka -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Grzyby do pizzy
Cebulę kroimy w piórka i szklimy na oleju, następnie dodajemy resztę składników i dusimy około 20 minut często mieszając.Na koniec dodać oregano oraz bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Grzyby przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy 20 minut.
Komentarze (0)