Grzyby do pizzy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

  • cebula

    5
  • olej

    1/2 szklanki
  • woda

    1 szklanka
  • ocet

    8 łyżek
  • koncentrat pomidorowy

    1/2 słoiczka
  • pieprz

    2 łyżeczki
  • cukier

    2 łyżki
  • czosnek

    4 ząbki
  • oregano

    1 łyżka
  • bazylia

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzybki oczyszczamy , płuczemy, kroimy w średniej wielkości kawałki i gotujemy około 10 minut, następnie odcedzamy.
Cebulę kroimy w piórka i szklimy na oleju, następnie dodajemy resztę składników i dusimy około 20 minut często mieszając.Na koniec dodać oregano oraz bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Grzyby przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat