Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowe pierogi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
sól 0,5 łyżeczki
woda letnia 1 szklanka
olej 1 łyżka
jajko
keczup pikantny 1 łyżka
majonez 1 łyżka
cebula 1
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowe pierogi

Suszone grzyby mielimy na proszek,w takiej postaci polecam przyprawiać nimi np. mięso. Tutaj dodajemy je do ciasta.Łyżeczkę suszonych grzybków sproszkowanych,mąkę,sól,wodę,olej i jajko łączymy i wyrabiamy ciasto. Możemy dodać więcej mąki,gdy ciasto zbytnio się klei. Suszone grzyby wcześniej moczymy w wodzie,następnie podgotowujemy około 30 minut,drobno kroimy i podsmażamy z cebulką,solimy do smaku. Pod koniec smażenia dodajemy majonez i keczup i mieszamy. Smażymy jeszcze chwilkę i farsz gotowy.
Lepimy pierogi,do środka dając trochę farszu i gotujemy w osolonej wodzie kilka minut. Podsmażamy na tłuszczu. Smacznego. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 12.12.2012 02:58
Są przepyszne :-)
Kuchareczka2 11.12.2012 18:55
poezja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak