Grzybowe pierogi

Grzybowe pierogi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • sól

    0,5 łyżeczki
  • woda letnia

    1 szklanka
  • olej

    1 łyżka
  • jajko

  • keczup pikantny

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
  • cebula

    1
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grzybowe pierogi

Suszone grzyby mielimy na proszek,w takiej postaci polecam przyprawiać nimi np. mięso. Tutaj dodajemy je do ciasta.Łyżeczkę suszonych grzybków sproszkowanych,mąkę,sól,wodę,olej i jajko łączymy i wyrabiamy ciasto. Możemy dodać więcej mąki,gdy ciasto zbytnio się klei. Suszone grzyby wcześniej moczymy w wodzie,następnie podgotowujemy około 30 minut,drobno kroimy i podsmażamy z cebulką,solimy do smaku. Pod koniec smażenia dodajemy majonez i keczup i mieszamy. Smażymy jeszcze chwilkę i farsz gotowy.
Lepimy pierogi,do środka dając trochę farszu i gotujemy w osolonej wodzie kilka minut. Podsmażamy na tłuszczu. Smacznego. :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

pajbek 12.12.2012 02:58
Są przepyszne :-)
Kuchareczka2 11.12.2012 18:55
poezja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat