Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa zupa z podgrzybków z makaronem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Pyszna, aromatyczna, esencjonalna zupa z grzybów leśnych - podgrzybków jest najlepszą zupą o tej porze roku.........SMACZNEGO!!!

Składniki:

składniki:

podgrzybki 1.3 kilograma
woda 3 litry
kości schabowe 70 dag
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
włoszczyzna 0.5 pęczka
śmietanka 18% 330 gramów
woda 1 szklanka
mąka pszenna 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1.5 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
makaron 250 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa zupa z podgrzybków z makaronem

przygotowanie:

1

Podgrzybki: prawdziwki, maślaki, kanie oczyścić z piasku, mchu, wsypać do garnka, zalać wodą i zagotować, grzyby wylać na durszlak i zimną woda opłukać, pokroić grzyby na kawałki.

Krok 1 - Grzybowa zupa z podgrzybków z makaronem foto
2
Kości schabowe ugotować z zielem angielskim, liściem laurowym do miękkości, ugotowane wyjąć i obrać z mięska, wsypać obrane do wywaru.

Włoszczyznę obraną z nacią selera rozdrobnić w rozdrabniaczu lub bardzo drobno pokroić.

Do wywaru wsypać włoszczyznę, kucharka, pokrojone grzyby i gotować z 40 minut na mniejszym ogniu.
Krok 2 - Grzybowa zupa z podgrzybków z makaronem foto
3
Makaron ugotować w osolonej wodzie, makaron jaki się lubi, u nas nitki.

Śmietanę wymieszać z mąką i wodą, wlać do zupy, mieszać do zagotowania zupy, wsypać mielony pieprz, sól do smaku, podawać z ugotowanym makaronem.
Krok 3 - Grzybowa zupa z podgrzybków z makaronem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak