Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa z warzywami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 200 gram
marchew 200 gram
kukurydza marynowana 100 gram
ziemniaki 8 szt
smietana 18% 4 łyżki
smalec 1 łyżka
kucharek do smaku 1 szczypta
grzyby leśne 15 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa z warzywami

Do garnka włożyłam pokrojone i umyte w kostkę ziemniaki . Ze słoika przełożyłam groszek marchewkę i kukurydzę . Dodałam trochę kucharka do smaku i łyżkę smalcu . Kiedy dochodziły warzywa to w tym czasie dodałam do zupy pokruszone suszone grzyby zalane wcześniej wrzątkiem ( godzinę się moczyły ) . Gotowałam jeszcze jakieś 15-20 minut i dodałam śmietanę . Wyszła pyszna zupa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata/MANTIS-KITCHEN 26.08.2013 19:03
Ciekawy przepis .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak