Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa z podgrzybków z makaronem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 2 garści suchych
porcja rosołowa 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
śmietana 30% 150 ml
sól do smaku
natka pietruszki do dekoracji
makaron nitki 200 g
włoszczyzna 1 (młoda)
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa z podgrzybków z makaronem

Kroki postępowania

1
Porcję rosołową myjemy i gotujemy z solą,pieprzem ziarnistym i zielem angielskim. Młodą włoszczyznę myjemy i lekko ścieramy skórkę. Dodajemy do porcji. Gotujemy aż warzywa będą miękkie.
Krok 1 - Grzybowa z podgrzybków z makaronem foto
2
Przez noc moczymy grzyby.Dodajemy grzyby z zalewą i gotujemy ok 15-20minut.Doprawiamy jeśli potrzeba solą.
Krok 2 - Grzybowa z podgrzybków z makaronem foto
3
Dodajemy śmietanę 30% i gotujemy do wrzenia.W osobnym garnku gotujemy w lekko osolonej wodzie makaron, musi być al dente.
Krok 3 - Grzybowa z podgrzybków z makaronem foto
4
Makaron wykładamy na talerz, zalewamy zupą i grzybkami. Dekorujemy marchewka i natką pietruszki.
Krok 4 - Grzybowa z podgrzybków z makaronem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 16.07.2013 08:42
smaczna zupka
Grazyna0211 26.06.2013 14:31
smaczna zupa lubię grzybową
Alex_M 22.06.2013 11:14
dobra zupka
Pusia 21.06.2013 10:30
smaczne jedzonko
Megg 20.06.2013 20:25
przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak