Grzybowa z makaronem.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 30 dag grzybów

  • cebula

  • łyżka masła

  • makaron świderki(szklanka)

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • serek topiony pieczarkowy

  • 4 ziarna ziela angielskiego

  • koperek

  • sól, pieprz

  • Bulion grzybowy

    2 kostki
  • rosół warzywny

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy w garnku na maśle.Dodajemy kostki bulionowe,ziele,liść laurowy i wlewamy 2 litry wody.Dodajemy umyte,drobno pokrojone grzyby i gotujemy ok.50 minut.Wsypujemy makaron,gotujemy do miękkości.Serek roztapiamy w wywarze i wlewamy do zupy.Doprawiamy i posypujemy koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat