Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa z kalafiorem i śmietaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 600 g,
masło klarowane 2 łyżki,
cebula 1 szt,
bulion 1,5 litra,
kalafior 1/2 szt,
ziemniaki 3 szt,
śmietana 30% 200 ml,
sól i pieprz do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
natka pietruszki 1/2 pęczka,

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa z kalafiorem i śmietaną

Podgrzybki oczyścić, umyć, a następnie osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki.

Na głębszej patelni rozgrzać masło dodać obraną pokrojoną cebule i podsmażać do zeszklenia. Następnie dodać grzyby i smażyć co jakiś czas mieszając przez ok. 5 - 8 minut. Podsmażone grzyby z cebulą przełożyć do garnka, wlać bulion i zagotować.

Dodać obrane opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki, a także obrany podzielony na różyczki i sparzony gorącą wodą kalafior.

Gotować przez około 20 minut na małym ogniu. Dodać śmietankę 30 % , doprawić pieprzem i solą. Gotować jeszcze około 3 -5 minuty na wolnym ogniu.

Na koniec dodać natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 03:18
Dobra zupa.
jejkuchnia 03.10.2017 13:37
Pomysłowa! :)
Róża1 03.10.2017 12:41
bardzo smakowita zupa !!! :-)
katarzynka455 03.10.2017 11:24
fajna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak