Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
seler 1/4 sztuka
śmietana 2 łyżki
mąka 1 płaska łyżka
makaron nitki 20 dag
sól
pieprz
grzyby 40 typ: koźlarz jadalny

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa

Warzywa kroimy w kostkę lub ścieramy na grubej tarce. Oczyszczone grzyby kroimy w kostkę, plasterki i gotujemy w bulionie. Następnie dodajemy warzywa. Gotujemy do miękkości. Zupę zaprawiamy śmietaną wymieszaną z mąką. Doprawiamy do smaku. Na koniec do zupy dodajmy ugotowany w osolonej wodzie makaron nitki lub inny drobny makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 25.08.2013 14:41
bardzo smaczna zupa
Kuchenka 25.08.2013 14:36
lubię grzybówkę
adelajda 25.08.2013 14:09
bardzo lubię zupy grzybowe
bogusia19 25.08.2013 13:43
przepyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak