Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybki w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 0,5 kg
cebula 1
masło 1/4 kostki
śmietana 18 proc 1
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: grzybki w śmietanie

Grzyby czyścimy, kroimy w średniej wielkości kawałki (w zależności od wielkości grzybków), gotujemy w osolonej wodzie, nastepnie podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojoną cebulę. Na patelni pichcimy aż grzyby i cebula będą odpowiednio miękkie. Solimy i pieprzymy, a na koniec dodajemy śmietany. wszystko mieszamy i jeszcze trzymamy na palniku przez ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 19.12.2012 15:16
fajny pomysł na świeże grzyby :)
Bernadeta1 16.10.2012 00:28
pychota
Poison1988 14.10.2012 17:04
Ale pychotka :) Uwielbiam takie grzybki :)
jozefinach 05.10.2012 09:18
Uwielbiam leśne grzyby.
SmacznaPyza 04.10.2012 20:53
jaki gatunek grzybów? i po co je gotować przed smażeniem?
marinia 04.10.2012 20:07
uwielbiam!!!
parysek10 04.10.2012 19:26
uwielbiam
ewka1978 04.10.2012 16:54
uwielbiam grzybki
Zdzisław 04.10.2012 16:25
lubię bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak