Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki kurki w śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 30 dkg
śmietana 30% 200 ml
cebula 1 szt
masło 100 gram
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki kurki w śmietanie

Kurki czyścimy z piasku i nieczystości. Na masełku podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę, do niej wrzucamy pokrojone kurki. Chwilę podsmażamy wlewamy śmietanę, doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z natką pietruszki i posypane świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak