Grzybki kurki w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    30 dkg
  • śmietana 30%

    200 ml
  • cebula

    1 szt
  • masło

    100 gram
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurki czyścimy z piasku i nieczystości. Na masełku podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę, do niej wrzucamy pokrojone kurki. Chwilę podsmażamy wlewamy śmietanę, doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z natką pietruszki i posypane świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat