Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z szynką, serem i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 4 kromki
masło 2 łyżecz.
szynka 4 plastry
ser żółty 4 plastry
pieczarki duszone 4 łyż.
ketchup 2 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z szynką, serem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Kromki chleba przekrawam na pół, każdą cienko smaruję masłem. Na jedną połowę kromki kładę plaster szynki, a na drugą plaster sera żółtego (najlepiej gatunki łatwo się topiące).
Krok 1 - Grzanki z szynką, serem i pieczarkami foto
2
Na plaster szynki nakładam łyżkę ostudzonych, duszonych pieczarek. Składam każdą kanapkę i przekładam do nagrzanego opiekacza.
Krok 2 - Grzanki z szynką, serem i pieczarkami foto
3
Opiekam kilka minut, aż ser się roztopi, a chleb zmięknie i stanie się chrupiący. Podaję od razu na gorąco z ketchupem.
Krok 3 - Grzanki z szynką, serem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

19.11.2013 13:51
LUDZIE!!! Co to ma być ? Czy w się dobrze czujecie? Najlepiej wrzuć przepis na chleb z masłem!
edi 05.10.2012 10:52
uwielbiam takie, choć z pieczarkami jeszcze nie jadłam
Poison1988 03.10.2012 17:56
Pychotka! Mogłabym jeść codziennie.. tylko wtedy byłby problem z przeciśnięciem się przez drzwi :D Pychotka!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak