GRZANKI Z SEREM

GRZANKI Z SEREM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek ziołowy

    1 łyżka
  • masło

    1,5 łyżka
  • chleb razowy

    15 czerstwy
  • żółty ser starty

    1 lyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chleb pokrajać w cienkie kromki, posmarować ma­słem i posypać serem wymieszanym z serkiem zio­łowym, przyciskając nożem. Pokrajać w drobne grzaneczki. Ułożyć je na blasze wysmarowanej tłu­szczom i zrumienić, wstawiając do nagrzanego pie­karnika. Podawać na gorąco jako dodatek do czys­tych zup: pomidorowej, grzybowej lub rosołu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

29.07.2011 09:07
mmmmmmmmmmmmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat