Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z czosnkiem i szczypiorkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
masło 50 g
czosnek 2 ząbki
szczypiorek według gustu
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z czosnkiem i szczypiorkiem

Bagietkę pokroić ukośnie na kromki. Masło rozetrzeć pałką na papkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Szczypiorek opłukać i pokroić drobniutko. Do roztartego masła dodajemy czosnek, szczypiorek oraz sól. Dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Przygotowanym masełkiem smarujemy kromki bagietki i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy około 5 minut aż będą złote i chrupkie a masło się roztopi i wsiąknie w chlebek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 08.12.2013 12:18
Bardzo smaczne grzanki :))
patryska76 08.12.2013 10:58
Zdecydowanie moje smaki ;-) Uwielbiam ;-)
sanielcia 07.12.2013 23:54
Bardzo lubię takie grzanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak