Grzanki z cukinią, camembertem i żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 sztuka-długa
  • cukinia

    1 sztuka
  • ser camembert

    1 krążek
  • szynka parmeńska

    15 dag
  • masło

    1/2 kostki
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do posypania
  • konfitura żurawinowa

    do polania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grzanki z cukinią, camembertem i żurawiną foto
Masło ogrzać do temperatury pokojowej- ma być miękkie, utrzeć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem,
Krok 2 - Grzanki z cukinią, camembertem i żurawiną foto
bagietkę pokroić na cienkie kromki, z jednej strony smarować cienko masełkiem ułożyć pokrojoną na cieniutkie plasterki cukinię oraz pokrojoną szynkę prosciutto,
Krok 3 - Grzanki z cukinią, camembertem i żurawiną foto
na wierzchu ułożyć pokrojony na kawałki ser camembert, posypać ziołami.
Włożyć na 5-6 minut do nagrzanego do 180*c piekarnika, przed podaniem polać odrobiną konfitury żurawinowej.
Życzę smacznego!
2milutka
Uwielbiam! Przyjemnie chrupiące ciepłe grzanki z pszennej bagietki z masłem czosnkowym, cieniutkimi plasterkami cukinii, serem camembert i odrobiną konfitury z żurawiny. Szybkie to przygotowania na jeden kęs, z lampką półwytrawnego wina-poezja!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 17.04.2017 19:28
ciekawa propozycja
olkaaa 17.04.2017 17:15
bardzo fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat