Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z cukinią, camembertem i żurawiną

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka-długa
cukinia 1 sztuka
ser camembert 1 krążek
szynka parmeńska 15 dag
masło 1/2 kostki
czosnek 2-3 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do posypania
konfitura żurawinowa do polania

Porada

Uwielbiam! Przyjemnie chrupiące ciepłe grzanki z pszennej bagietki z masłem czosnkowym, cieniutkimi plasterkami cukinii, serem camembert i odrobiną konfitury z żurawiny. Szybkie to przygotowania na jeden kęs, z lampką półwytrawnego wina-poezja!

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z cukinią, camembertem i żurawiną

Kroki postępowania

1
Masło ogrzać do temperatury pokojowej- ma być miękkie, utrzeć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem,
Krok 1 - Grzanki z cukinią, camembertem i żurawiną foto
2
bagietkę pokroić na cienkie kromki, z jednej strony smarować cienko masełkiem ułożyć pokrojoną na cieniutkie plasterki cukinię oraz pokrojoną szynkę prosciutto,
Krok 2 - Grzanki z cukinią, camembertem i żurawiną foto
3
na wierzchu ułożyć pokrojony na kawałki ser camembert, posypać ziołami.
Włożyć na 5-6 minut do nagrzanego do 180*c piekarnika, przed podaniem polać odrobiną konfitury żurawinowej.
Życzę smacznego!
Krok 3 - Grzanki z cukinią, camembertem i żurawiną foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 17.04.2017 19:28
ciekawa propozycja
olkaaa 17.04.2017 17:15
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak