Grzanki po francusku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • mleko

    1 szkl
  • masło

    do smażenia
  • cukier waniliowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka roztrzepać widelcem.Mleko wymieszać z cukrem waniliowym.Kromki chleba maczać w mleku a następnie w jajku.Smażyć na rozgrzanym maśle,aż jajko się zetnie.Podawać na gorąco z dodatkiem miodu,dżemu lub kremu czekoladowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuklik 12.01.2014 15:42
dawno nie jadłam
alaaa 22.11.2013 16:45
prostota w wykonaniu ale też robię bo lubię
anemon 21.09.2013 22:00
Aż chyba muszę sobie zrobić.
Krystyna32 22.09.2012 10:13
fajne
Motorek 31.10.2011 21:30
fajne
Iwona51 10.09.2011 10:08
pycha
smakoszek 03.08.2011 20:19
pyszne
IZABELA29 01.06.2011 08:01
apetycznie
ben-ka 09.05.2011 18:25
świetne grzneczki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat