Grzanki czosnkowe do zupy

Grzanki czosnkowe do zupy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Weka krojona

    1/2 sztuki
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżka
  • oliwa

    50 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grzanki czosnkowe do zupy

Wekę kroimy w małe kawałeczki 2/2 cm

Czosnek siekamy i mieszamy z oliwą.

Następnie polewamy całe grzanki i dobrze mieszany by wszędzie dotarło.

Wsadzamy do piekarnika 170 stopni na pół godziny, w czasie pieczenia przewracamy by się równo upiekły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Kate131 03.07.2012 08:02
smaczne
PaniMISIOWA 16.11.2011 14:36
nie ma to jak grzaneczki do zupki
Ewa/kalapurtka 05.10.2011 21:27
pycha
Ewa/kalapurtka 11.09.2011 19:45
pyszne
Ela20 14.07.2011 19:19
pyszne
Marta98 15.11.2010 18:38
super
Dorota67 02.10.2010 16:03
no fajne
banditka 25.08.2010 15:36
o fajne szkoda ze fotki nie ma

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat