Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzanka z malinami i ricottą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ricotta 130 g
mascarpone 130 g
cukier puder 3 łyżki
cytryna 1/2 szt
maliny świeże 220 g
masło 25 g
chleb owsiany 4 szt
jabłka 3 szt
bazylia świeża 1/2 op
cukier puder 4 dozy

Przepis i sposób przygotowania na: grzanka z malinami i ricottą

Ubijamy ricottę, mascarpone,cukier,sok z 1/2cytryny w misce, następnie dodajemy połowę malin i ostrożnie mieszamy.
Roztapiamy masło na większej teflonowej patelni, do momentu kiedy zacznie się pienić.Zanurzamy kromki chleba (mogą być z dodatkiem rodzynek będą jeszcze lepsze w smaku) w roztrzepanym jajku następnie smażymy. Minutę czy dwie z każdej strony,aż się przyrumienią ,rozkładamy je na talerzach i na tak przygotowanych ciepłych tostach nakładamy masę serowo-malinową posypujemy malinami oraz posypujemy cukrem pudrem ,przybieramy gałązkami bazylii i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 02.03.2014 15:09
grzanka pięknie się prezentuje a kosmiczne oko zniknęło hi hi..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak