Grzanka z bananami w krówkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

    4 kromki
  • cukierki krówki

    4 sztuki
  • mleko

    50 ml
  • cynamon Prymat

    1 szczypta
  • banan

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzanki przypiekamy w tosterze.

Banany obieramy i kroimy w plasterki. Wlewamy na patelnię mleko, kruszymy do niego krówki i dusimy 2 minuty na małym ogniu mieszając by się nie przypaliło. Dodajemy banany i po 5 minut z każdej strony dusimy aż sos całkiem się wchłonie w banany. Jeśli będzie za szybko podlewamy mlekiem bo banany muszą zmięknąć.

Wyjmujemy i kładziemy na ciepłe grzanki. Gotowe.

Można posypać cynamonem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 23.05.2011 21:37
ciekawy deser
Krzysztof42 01.12.2010 14:12
ciekawy deser
Marta98 27.10.2010 08:07
cud-miód
stokrotka 18.10.2010 09:23
Muszę to zrobić - fajne połączenie
Ela20 15.08.2010 20:38
To musi byc pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat