Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
chleb tostowy
4 kromki -
cukierki krówki
4 sztuki -
mleko
50 ml -
cynamon Prymat
1 szczypta -
banan
2 sztuki
Przepis i sposób przygotowania Grzanka z bananami w krówkach
Banany obieramy i kroimy w plasterki. Wlewamy na patelnię mleko, kruszymy do niego krówki i dusimy 2 minuty na małym ogniu mieszając by się nie przypaliło. Dodajemy banany i po 5 minut z każdej strony dusimy aż sos całkiem się wchłonie w banany. Jeśli będzie za szybko podlewamy mlekiem bo banany muszą zmięknąć.
Wyjmujemy i kładziemy na ciepłe grzanki. Gotowe.
Można posypać cynamonem
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się