Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzaniec imbirowo-cytrynowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

imbir świeży kilka plasterków
Goździki całe Prymat 3-4
laska cynamonu 1
miód 2-3 łyżki
cytryna 2 plasterki
piwo jasne 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Grzaniec imbirowo-cytrynowy

Piwo wlać do garnka, dodać przyprawy. Podgrzewać na niewielkim ogniu. Dodać miód. Należy pamiętać, aby nie zagotować piwa! Kiedy piwo osiągnie odpowiednią temperaturę (ok. 80 stopni) należy wyciągnąć przyprawy, a piwo przelać do kufli lub kubków. Podawać z plasterkiem cytryny.

Gorących wieczorów! Karla

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.03.2013 18:06
na zimny wieczór idealny
leonowie 15.02.2013 18:30
idealny na zimowe wieczory:)
Miki 15.02.2013 18:24
super
IwonaDD 15.02.2013 18:08
wow- swietny - aż mam na niego ochotę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak