Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRYCZANKI - mielone z kaszą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
kasza gryczana 1 woreczek
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
olej do smazenia

Przepis i sposób przygotowania na: GRYCZANKI - mielone z kaszą

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przekładamy do naczynia. Obieramy cebulę i czosnek, blendujemy lub mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy jajko oraz przyprawy.
Krok 1 - GRYCZANKI - mielone z kaszą foto
2
Kaszę gryczaną gotujemy do miękkości i dodajemy do pozostałych składników. Wyrabiamy ręką masę tak by stała się dość gęsta i odchodziła od ręki.
Krok 2 - GRYCZANKI - mielone z kaszą foto
3
Z wyrobionego mięsa formujemy 12 owalnych, kształtnych kotlecików.
Krok 3 - GRYCZANKI - mielone z kaszą foto
4
Obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na brązowy kolor. Podajemy jak zwykłe mielone z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - GRYCZANKI - mielone z kaszą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 06.12.2013 22:47
wyglądają super
halina17 04.12.2013 13:55
Lubię mielone z kaszą gryczaną.
Piotr-21 04.12.2013 12:33
pyszne kotleciki
monika141 04.12.2013 12:33
fajny pomysł na trochę inne mielone
Barbara/zuza22_85 04.12.2013 12:26
musze zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak