Przepis i sposób przygotowania na: Gryczane pierogi z mięsem i kaszą jęczmienną
Kroki postępowania
Podane składniki wystarczą na zrobienie ok. 250 sztuk pierogów, jeśli kółka będą wielkości dna szklanki.
Ciasto: | |
mąka gryczana | 1 szklanka |
mąka pszenna | 3 szklanki |
jajko | 1 sztuka |
oliwa | 1 łyżka |
Farsz: | |
kasza jęczmienna | 100 g |
łopatka bez kości | 0,5 kg |
sól do smaku | |
margaryna do smażenia | |
podanie | |
boczek wędzony | wg uznania |
szczypiorek | wg uznania |
pieczarki | 250 g |
cebula | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: