Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gryczane krokiety z farszem paprykowo-serowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka gryczana 75 g
mąka pszenna 50 g
maślanka 300 ml
woda 100 ml
sól do smaku
olej 2 łyżki
olej do smażenia
pieczarki 20 dkg
cebula 1 sztuka
margaryna do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
jajko 2 sztuki
przyprawa do potraw do smaku
papryka zielona 1/2 sztuki
papryka żółta 1/2 sztuki
papryka pomarańczowa 1/2 sztuki
ser gouda 5 dkg
papryka czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gryczane krokiety z farszem paprykowo-serowym

Farsz: pieczarki w pasterki, cebulę i papryki pokroić na kostkę, usmażyć na 1 łyżce margaryny, doprawić solą i pieprzem, odstawić do wystudzenia.
Ciasto naleśnikowe: mąki, maślanka, woda, olej i sól do smaku dobrze wymieszać. Usmażyć 4 naleśniki. Na każdy naleśnik nałożyć trochę farszu, potrzeć żółtego sera na tarce o grubych oczkach i zawinąć krokiety.
Każdy obtoczyć w rozbełtanym jajku z dodatkiem jarzynki do smaku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu (margaryna lub olej). Odsączyć na papierowym ręczniku przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 29.03.2013 15:13
wyglądają fantastycznie
gosia1988 07.02.2013 08:02
takich jeszcze nie jadłam :)
EWI 04.12.2012 08:36
uwielbiam
jola1508 03.12.2012 21:37
apetyczne
Kekerboom 03.12.2012 21:30
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak