Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszkowo-cynamonowe tiramisu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 500g
biszkopty okrągłe 12 sztuk
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
cukier puder 5-6 łyżek
gruszki 2
Goździki całe Prymat około 7-8
cynamon Prymat
woda

Przepis i sposób przygotowania na: gruszkowo-cynamonowe tiramisu

Kroki postępowania

1
Gruszki pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Zalać wodą, dodać goździki ( cynamon lub imbir) i kilka łyżek cukru. Gotować aż gruszki będą miękkie - około 20minut.
Krok 1 - gruszkowo-cynamonowe tiramisu foto
2
Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i z około 10 łyżkami syropu z gotowania gruszek.
Krok 2 - gruszkowo-cynamonowe tiramisu foto
3
Kawę zaparzyć. Biszkopty moczyć kilka sekund w kawie i wyłożyć na dno szklanek.
Krok 3 - gruszkowo-cynamonowe tiramisu foto
4
Następnie wykładamy warstwę mascarpone i posypujemy cynamonem.
Krok 4 - gruszkowo-cynamonowe tiramisu foto
5
Wykładamy warstwę gruszek. Następnie powtarzamy warstwę biszkoptów, mascarpone i gruszek.
Krok 5 - gruszkowo-cynamonowe tiramisu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marenka 28.02.2015 19:49
Fajny deser:)
gibli 28.02.2015 19:24
moje smaki, muszę takie zrobić
IZABELA29 28.02.2015 18:34
ciekawe smaki
olkaaa 28.02.2015 18:11
to może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak