Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki zapiekane z serem pleśniowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 2 szt
boczek wędzony 4 plastry
ser pleśniowy 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki zapiekane z serem pleśniowym

Gruszki myjemy,kroimy na pół. Wydrążamy gniazda nasienne. W ich miejsce dajemy ser pleśniowy. Każdą gruszkę posypujemy ziołami i papryką. Owijamy plastrem boczku. Odstawiamy do lodówki na ok 10 minut. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Zapiekamy gruszki około 15 minut. Podajemy ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak