gruszki w szynce szwarcwaldzkiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    6
  • szynka parmeńska

    6 plastrów
  • migdały w płatkach

  • tymianek

  • sok z cytryny

  • miód płynny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - gruszki w szynce szwarcwaldzkiej  foto
Gruszki obieramy zostawiając ogonek.
Krok 2 - gruszki w szynce szwarcwaldzkiej  foto
Skrapiamy sokiem z cytryny by nie ściemniały i obtaczamy w tymianku.
Krok 3 - gruszki w szynce szwarcwaldzkiej  foto
Opcja 2 : gruszki kroimy na pół, wydrążamy.
Krok 4 - gruszki w szynce szwarcwaldzkiej  foto
Do środka dajemy pół łyżeczki miodu, tymianek i płatki migdałów.
Krok 5 - gruszki w szynce szwarcwaldzkiej  foto
Wokół gruszki owijamy plasterek szynki szwarcwaldzkiej lub parmeńskiej. Pieczemy około 10-15 minut, 200 stopni C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ifa 26.04.2015 08:53
Takie połączenia są odważne ale i bardzoooo smaczne :-))
caralajna 26.04.2015 05:32
smaczna przekąska
Kolorowa 25.04.2015 20:07
Na pewno smaczne takie gruszki ;)
Internetowa Kuchnia 25.04.2015 19:34
fajne gruszki
ben-ka 25.04.2015 18:22
Chętnie bym spróbowała, bo jeszcze nie jadłam.
idealme 25.04.2015 17:17
pyszności! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat