Gruszki w cieście francuskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • bakalie

    1 garść
  • miód

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki obieramy nie usuwając ogonka. Wodę (litr) zagotowujemy z cukrem i obgotowujemy gruszki około 5 minut, studzimy. Płat ciasta dzielimy na 4 części i owijamy nim każdą z gruszek. Zapiekamy w piekarniku około 30 minut w temp. 160 stopni. Bakalie dusimy na maśle i miodzie, którymi polewamy upieczone gruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat