Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki kasztelanki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 szt.
cukier 10 dag
woda 1/2 litra
śmietana kremówka 120 ml
cukier puder 2 łyżki
borówki 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki kasztelanki

Wykonanie:
Wodę zagotować z cukrem, włożyć umyte pokrojone na pół i wydrążone gruszki. Ugotować na półtwardo i i wystudzić w syropie. Następnie wyjąć gruszki z syropu, napełnić borówkami i ułożyć pionowo na talerzykach. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, udekorować gruszki i obłożyć pozostałymi borówkami. Dla dorosłych polecam ugotowanie gruszek w białym wytrawnym winie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.04.2014 09:36
super deserek
kloruś 16.04.2014 08:48
chętnie bym się skusiła :)
Triss 15.04.2014 21:50
zjadłabym. :)
dwa pokoje z kuchnią 15.04.2014 21:05
super przepis
Aannkaa82 15.04.2014 20:03
Wyglądaja fantastycznie
Krzysztof15 15.04.2014 19:46
wyglada apetycznie
Grazyna0211 15.04.2014 19:41
świetny deser
Renata9 15.04.2014 19:32
ale mi smaka narobiłaś, pyszne :-)
Pyszota 15.04.2014 19:17
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak