Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRUSZKA zapiekana z zielonym pesto i orzechami :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

GRUSZKA zapiekana z zielonym pesto i orzechami włoskimi to smaczna przekąska, która sprawdza się zarówno na zimno jak i prosto piekarnika.

Składniki:

składniki

gruszka 1 sztuka
pesto 1 łyżeczka
orzechy włoskie 2 łyżki
słonecznik łuskany 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: GRUSZKA zapiekana z zielonym pesto i orzechami :)

Gruszkę kroimy na 2 połówki, wycinamy gniazdko nasienne i umieszczamy w nim po 1 łyżeczce pesto. Orzechy włoskie kroimy na mniejsze kawałeczki i wraz z słonecznikiem łuskanym umieszczamy na pesto. Całość owijamy w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 10 minut w 180 stopniach. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak