Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

GRUSZKA zapiekana z zielonym pesto i orzechami :)

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

GRUSZKA zapiekana z zielonym pesto i orzechami włoskimi to smaczna przekąska, która sprawdza się zarówno na zimno jak i prosto piekarnika.

Składniki:

składniki

gruszka
1 sztuka
pesto
1 łyżeczka
orzechy włoskie
2 łyżki
słonecznik łuskany
2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: GRUSZKA zapiekana z zielonym pesto i orzechami :)

Gruszkę kroimy na 2 połówki, wycinamy gniazdko nasienne i umieszczamy w nim po 1 łyżeczce pesto. Orzechy włoskie kroimy na mniejsze kawałeczki i wraz z słonecznikiem łuskanym umieszczamy na pesto. Całość owijamy w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 10 minut w 180 stopniach. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak