Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszka na cieście francuskim

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszka 1 szt
ciasto francuskie 1/2 op
cukier brązowy 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt
dżem porzeczkowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszka na cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Gruszki myjemy, przekrajamy na pół, drążymy.
Krok 1 - Gruszka na cieście francuskim foto
2
Przed ułożeniem ich na ciasto w wydrążone gruszki wkładamy po łyżeczce dżemu, a następnie obkrajamy ciasto po około 0,5-1 cm od gruszki i dodatkowo wycinamy listki :)
Krok 2 - Gruszka na cieście francuskim foto
3
Roztrzepujemy żółtko i smarujemy nim nasze gruszki i obsypujemy je cukrem.
Krok 3 - Gruszka na cieście francuskim foto
4
Gruszki nacinamy wzdłuż .
Krok 4 - Gruszka na cieście francuskim foto
5
Gruszki wpieczemy około 15-17 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Krok 5 - Gruszka na cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ilona_eS 27.09.2016 16:54
wyglądają swietnie
benka 21.09.2016 17:38
rewelacja :)
ania2610 21.09.2016 16:43
świetnie się prezentują :)
AZgotuj 21.09.2016 11:08
pięknie wyglądają :)
kasia.s 21.09.2016 09:30
Dziękuję bardzo :)
KORAL 21.09.2016 08:47
Fajnie wygląda :)
Joanna Kryla 21.09.2016 07:47
wyglądają przepięknie i pysznie:)
Krystyna32 21.09.2016 07:36
pyszności :)
Patrycja33 21.09.2016 00:30
wygląda rewelacyjnie :-)
MałaMi89 20.09.2016 23:23
Widziałam zrobione w ten sposób jabłka, ale gruszka wygląda równie pięknie :) a smak.. ideał :)
IZABELA29 20.09.2016 21:49
Fajnie wyglądają
MAR3STA 20.09.2016 21:29
bardzo apetyczna
bertpvd 20.09.2016 21:23
ciekawy pomysł
Mama niejadka 20.09.2016 21:01
Super wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak