Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek ptysiowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szklanka
mąka 20 dag
masło 1/2 kostka
sól szczypta
jaja 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek ptysiowy

Kroki postępowania

1
Masło roztapiamy, wlewamy wodę i mieszamy. Dodajemy mąkę, sól i ucieramy by pozbyć się grudek. Do przestudzonego ciasta wbijamy jajka i całość miksujemy.
Krok 1 - Groszek ptysiowy foto
2
Ciasta przekładamy do szprycy i wyciskamy groszki na natłuszczonej blaszce.
Krok 2 - Groszek ptysiowy foto
3
Pieczemy około 10 minut w 200 stopniach.
Krok 3 - Groszek ptysiowy foto
4
Podajemy jako dodatek do zup.
Krok 4 - Groszek ptysiowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LoLa 17.05.2013 12:36
polecam mniam
Janina 17.05.2013 07:47
Super groszek
Megg 16.05.2013 23:13
lubię taki :)
Cranberry 16.05.2013 22:25
wykorzystam ten przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak