Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka-krem z grzankami i parówkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 duże
pietruszka 1 duża
ziemniaki 1/2 kg
groszek konserwowy 1 puszka
ciecierzyca 1 puszka
serek topiony 200 g
bagietka
parówki 250-300 g
czosnek 2-3 ząbki
majeranek do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
mąka grochowa 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka-krem z grzankami i parówkami

Warzywa obrać, umyć, pokroić - zalać gorącą wodą i ugotować do miękkości.
Wlać groszek konserwowy oraz cieciorkę razem z zalewą.
Dodać serek topiony i zmiksować całość na gładki krem.
Dodać mąkę grochową rozpuszczoną w kilku łyżkach wody.
Zupę doprawić do smaku.
W międzyczasie pokroić bagietkę w kostkę i zrumienić na odrobinie oleju.
Na suchej patelni usmażyć parówki pokrojone w plasterki.
Zupę na talerzu posypać grzankami i plasterkami parówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak