Grochówka-krem z grzankami i parówkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 duże
  • pietruszka

    1 duża
  • ziemniaki

    1/2 kg
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • ciecierzyca

    1 puszka
  • serek topiony

    200 g
  • bagietka

  • parówki

    250-300 g
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • majeranek

    do smaku
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
  • mąka grochowa

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obrać, umyć, pokroić - zalać gorącą wodą i ugotować do miękkości.
Wlać groszek konserwowy oraz cieciorkę razem z zalewą.
Dodać serek topiony i zmiksować całość na gładki krem.
Dodać mąkę grochową rozpuszczoną w kilku łyżkach wody.
Zupę doprawić do smaku.
W międzyczasie pokroić bagietkę w kostkę i zrumienić na odrobinie oleju.
Na suchej patelni usmażyć parówki pokrojone w plasterki.
Zupę na talerzu posypać grzankami i plasterkami parówek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat