Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 1/2 kg/łuskany
karkówka 20 dag
cebula biała 1 szt
ziemniaki 6 szt
przecier pomidorowy 2-3 łyżki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka pomidorowa

Wykonanie:
Mięso pokroić na kawałki, włożyć do rondla razem z grochem i zalać 1-1,5 litrem wody. Gotować i po 20 minutach wrzucić pokrojone ziemniaki i cebulę. Przyprawić do smaku, dodać przecier pomidorowy i wszystko ugotować do miękkości. Rozlać na talerze, posypać zieleniną i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 25.11.2016 19:24
fajne połączenie smaków
Renataj 25.11.2016 13:34
Apetyczna zupa - taka inna od tradycyjnej:)
olkaaa 25.11.2016 10:55
jeszcze takiej nie jadłam
mysza75 25.11.2016 10:17
fajna zupka w innym wydaniu
jan_mag 25.11.2016 08:59
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak