Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówa na wędzonce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wędzone 4 szt
makaron kokardki 1 op
woda 3 l
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
groch 2 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówa na wędzonce

Groch zalewamy wodą i gotujemy około 30 minut. Dodajemy żeberka i gotujemy aż groch będzie miękki rozpadający się. Doprawiamy solą i pieprzem. Żeberka wyjmujemy, obieramy z nich mięso i wrzucamy do grochówki. Doprawiamy majerankiem chwilkę jeszcze gotujemy. Makaron gotujemy jak w przepisie. Zupę podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 02.01.2013 21:42
u mojej kolezanki wlaśnie taką grochóweczkę się gotuje :) ale jakoś nie miałam okazji spróbować
Magula 02.01.2013 20:34
pycha
Bernadeta1 02.01.2013 20:28
bardzo treściwa i smaczna grochówka
Noruas 02.01.2013 20:13
dobre polskie smaki
adelajda 02.01.2013 19:44
ja też nie miałam okazji !
cooleczka 02.01.2013 19:21
ja też nie jadłam z makaronem
cooleczka 02.01.2013 19:21
ja też nie jadłam z makaronem
owca441 02.01.2013 19:18
grochowej z makaronem nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak