Grochowa kremowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kwaśna

    1 łyżka
  • ser

    2 łyżki
  • włoszczyzna

    1 opakowanie
  • sól do smaku

  • pieprz biały Prymat

  • groszek

    450 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy wywar z włoszczyzny lub uzywamy gotowego juz rosolku najlepiej drobiowego. Wrzucamy do gotujacej sie wody groszek i gotujemy do miekkosci. Wyjmujemy wloszczyzne, ewentualnie zostawiamy marchewke i calosc miksujemy. Studzimy i dodajemy lyzke smietanki, zagotowywujemy, doprawiamy sola i pieprzem, a przed podaniem posypujemy serem ostrym np. parmezanem. Uwielbiam taka zupke podana z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 05.04.2014 07:18
smaczna zupka
pestka 31.03.2014 09:26
bardzo smaczna zupa- często robię podobną
Dorian 30.01.2014 08:19
smaczna zupa
Ada-Gaba 27.01.2014 13:27
pyszna zupka
adelajda 28.10.2013 08:55
dobra zupka :)
cooleczka 06.10.2013 21:25
dawno już nie jadłam
Bernadeta1 02.10.2013 00:36
smaczna zupa
Habibi 26.09.2013 15:39
To nasza ulubiona wersja grochówki :) Bardzo często robimy taką :)
Agata3 26.09.2013 15:20
Rewelacyjna zupka ;)
Mati13 26.09.2013 14:51
Nie jadłem takiej, ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat