Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groch z kapustą Wigilijny

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Zrobiłem wg przepisu mojej siostry. A on pochodzi z naszej domowej kuchni mamy.

Składniki:

Składniki:

groch 400 gramów
kapusta biała 1,3 kilograma
cebula 1 sztuka
olej 3 łyżki
mąka 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Groch z kapustą Wigilijny

Groch moczyłem w wodzie 24 godziny. Następnego dnia ugotowałem, aż był miękki, ale nie zaczął się rozpadać.

Kapustę poszatkowałem, obgotowałem i po odcedzeniu dodałem do grochu.

Cebulę pokroiłem i zeszkliłem na oleju. Dodałem do grochu połączonego z kapustą.

Przygotowałem zasmażkę. Na patelnie wlałem olej i dodałem mąkę. Wymieszałem, a następnie podlałem wywarem z kapusty, wymieszałem. Gotową zasmażkę przełożyłem do garnka z grochem i kapustą, dokładnie całość połączyłem. 

Do smaku doprawiłem solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak