Przepis i sposób przygotowania na: Grissini
W misce mieszamy wszystkie składniki aż się połączą. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy na 20-30 minut. Po tym czasie przekładamy ciasto na blat (w razie potrzeby można podsypać mąką) i zagniatamy przez 10-15 minut. Gdy ciasto jest już gładkie przekładamy je do posmarowanej oliwą miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 210 stopni.
Po tym czasie ciasto przekładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia posypanym kaszą manna. Rozwałkowujemy je na kształt prostokąta i ostrym nożem kroimy w cienkie paluszki. Paseczki delikatnie skręcamy, smarujemy oliwą i posypujemy ulubionymi dodatkami.
Grissini wstawiamy do piekarnika na ok. 15 minut.
Smacznego!