Grilowany halibut z papryką.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 łyżka sosu paprykowego

  • 1 łyżka soku z cytryny

  • sól, pieprz

  • olej

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Olej wymieszać z sokiem z cytryny, sosem paprykowym , solą oraz pieprzem.
Następnie dodać do masy halibuta i delikatnie przemieszać, aby cały pokrył się marynatą.
Odstawić na bok na około 15 minut.
Po tym czasie smażyć rybę na rozgrzanym ruszcie około4 minuty z każdej strony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat