Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grilowane podudzia z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 5 szt
cebula biała 2 szt
czosnek 3 ząbki
sól szczypta
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sos sojowy 3 łyżki
oliwa
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grilowane podudzia z kurczaka

Kroki postępowania

1
Udka kurczaka po wcześniejszym opłukaniu kroimy na 2 części. Doprawiamy papryką słodką, chili, pieprzem, pieprzem ziołowym, solą, sosem sojowym, solą czosnkową. Przeciskamy czosnek przez praskę. Skrapiamy lekko oliwą z oliwek. Marynujemy przez ok. 2 godziny.
Krok 1 - Grilowane podudzia z kurczaka foto
2
Zamarynowane udka smażymy na patelni grilowej na odrobinie oliwy z oliwek, na złoty kolor z każdej strony.
Krok 2 - Grilowane podudzia z kurczaka foto
3
Zgrilowane udka przekładamy do misy żaroodpornej, dodajemy pokrojoną cebulę w wiórka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 St. C prze ok. 40 - 50 minut.
Krok 3 - Grilowane podudzia z kurczaka foto
4
Samcznego!
Krok 4 - Grilowane podudzia z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 01.09.2013 09:45
dobrze przyprawione mięsko
misia53 01.09.2013 01:44
taki obiadek bardzo mi odpowiada
Aleksandra/Olcia 31.08.2013 19:16
apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak