Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowany tuńczyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica z tuńczyka 1/2 kg.
sok z cytryny 1 szt.
oliwa 5 łyżek
sól
tymianek 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: grillowany tuńczyk

rybę opłukać osuszyć pokroić na kawałki ok.1,5-2cm.grubości,w naczyniu wymieszać sok z cytryny świeżo wyciśnięty,oliwę z oliwek,tymianek,pieprz czarny świeżo zmielony oraz sól dokładnie połączyć ze sobą wszystkie składniki i obficie posmarować przygotowaną marynatą kawałki ryby,odstawić w chłodne miejsce na ok.godzinę można dłużej,po tym czasie wyjąć rybę z marynaty i układać na rozgrzanym grillu,grillować po ok.2-3min.z każdej strony.Podawać z warzywami lub sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 12.02.2013 15:38
musi byc pyszne, lubię tuńczyka, a taka wersja bardzo mi odpowiada,spróbuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak