Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany sznycel wołowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 4 sznycle (5-10 mm)
sos sojowy 2 łyżki
olej sezamowy 2 łyżki
cukier palmowy 2 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany sznycel wołowy

Mięso (grubość 5-10 mm) myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
Sos sojowy, cukier, pieprz i olej łączymy.
Wołowinę mieszamy z marynatą.
Pozostawiamy w marynacie przez kilka godzin w temperaturze pokojowej.
Następnie grillujemy na rozgrzanej patelni, po 1 minucie z każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak