Grillowany stek wołowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    700 g
  • musztarda dijon

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dzielimy na kawałki o grubości 2-3 cm. Oprószamy solą i pieprzem ,nacieramy musztardą i zawijamy w folię spożywczą. Wstawiamy do lodówki na 30 min. Na bardzo rozgrzanej patelni grillujemy stek z obu stron. Stopień wysmażenia uzależniony jest od czasu grillowania. Możemy podać z grillowanymi warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 07.04.2015 15:53
Takiego steka biorę w ciemno :)
Ola1young 07.04.2015 15:31
znakomite mięsko :)
Małgorzata Pin 07.04.2015 15:03
Smaczny kawałek mięsa.
IKrakowianka 07.04.2015 13:47
perfekcyjny!
Triss 07.04.2015 13:34
Super mięsko. :)
Okatina 07.04.2015 12:31
porządny kawałek mięsa ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat